dilluns, 11 de febrer del 2013

Bon día, aquí os deixem el nostre primer podscat, esperem que sigui del vostre gust i esteu d'acord amb nosaltres.

Parlem sobre el tema:

L'ús de les TIC en les aules:

https://soundcloud.com/eelii-2/podscat-uni-1
En aquest apartat explicarem la pissara digital i la seva utilització:

La Pissarra Interactiva, també denominada Pissarra Digital consisteix en un ordinador connectat a un video-projector, que mostra el senyal d'aquest ordinador sobre una superfície llisa i rígida, sensible al tacte o no, des de la qual es pot controlar l'ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu electrònic i exportar-les a diversos formats.
La principal funció de la pissarra és, doncs, controlar l'ordinador mitjançant aquesta superfície amb un bolígraf, el dit -en alguns casos- o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractés. És el que ofereix interactivitat amb la imatge i el que ho diferencia d'una pissarra digital normal (ordinador + projector).


Avantatges d'utilització de cada tipus de Pissarra Interactiva

  • La PDI: té l'avantatge que s'escriu directament sobre la pròpia pissarra, de la mateixa forma que es fa sobre qualsevol pissarra convencional, la qual cosa la fa especialment senzilla d'utilitzar per un professor des del primer minut.
  • La PDIP: té l'avantatge que es pot traslladar a qualsevol lloc, amb el que, sense necessitat de video-projector, un professor pot preparar els exercicis interactius en el seu despatx o a la seva casa i després utilitzar-los en classe, així com realitzar classes a distància, en temps real, a través d'Internet, sense necessitat de vídeo-projector. Un altre avantatge és per a persones amb dificultats motrius, atès que poden controlar qualsevol aplicació d'ordinador i fer les anotacions des del seu propi seient.

Gràcies per la vostra atenció i espero que us sigui d'utilitat.

divendres, 8 de febrer del 2013

Descans infantil



 


No només és important tenir una alimentació equilibrada i fer esport. Dormir també ajuda a estar sans, sobretot en edat primerenques.

El son infantil permet als infants:

  • Descansar

  •  Assimilar i organitzar coneixements i experiències viscudes.

  • Madurar física i psicològicament.

  •  Regular i reparar l’organisme

  • Controlar l’energia i la temperatura corporal

Quantes hores necessiten dormir els infants segons l'edat?

  • Recén nascut: Entre 16-20 hores
  • 3 mesos: 14 hores
  • 6 mesos: 14h
  • 24 mesos: 13-14h
  • 48 mesos: 12-13h
  • 3 anys: 10-12h
  • 4-5 anys: Entre 9-10h
  • 6-7 anys: 9h
Tot i així, cada infant pot dormir més o menys en funció del seu caràcter, necessitats i activitats realitzades durant el dia.

Vídeo Web 2.0 The Machine is Using Us





 


“La màquina o ordinador som tots” : Això és el que aquest vídeo ens intenta dir. 

Actualment l’ordinador i l’escriptura digital està molt present en el nostre dia a dia: fem treballs, estudiem, busquem textos, webs, fem blogs, ens comuniquem a través de diferents xarxes socials...
És tot un món dinàmic  que ens permet fer enllaços, anar d’una pàgina a una altra amb facilitat i fins i tot reeditar textos i escrits ja publicats. Això és gràcies a que hem passat del HTML al XML,  on format i contingut es poden separar;  i ens ajuda a exportar textos sense que el format sigui un problema.

Estem interconnectats amb la informació i la informació està a les nostres mans: nosaltres la publiquem, modifiquem i pengem per tal que tots els usuaris que vulguin puguin tenir accés a ella i fer el mateix que hem fet nosaltres: llegir-la, remodelar-la, modificar-la i penjar-la.

Per tant, la web ens enllaça a tots els que estem connectats, però tal com diu el vídeo, hem de reflexionar sobre: drets d’autor, autoria, identiat, etica, estetica, privacitat, amor, família...

Us deixem reflexionar!

dimarts, 5 de febrer del 2013

APLICACIÓ EDUCATIVA


L’aplicació educativa que nosaltres hem escollit és el PlayTales, ja que hem vist que és una aplicació que està tenint molt d’èxit.

L’aplicació es tracta d’una llibreria de contes interactius multillenguatge, destinada a infants d’un fins a els onze anys d’edat. En el seu catàleg podem trobar més de noranta llibres en diversos idiomes com: espanyol, francès, alemany, italià, xines i japonès. Això fa que els infants puguin aprendre diversos idiomes d’una manera divertida, en la que poden interactuar en tot moment.

Els contes resulten molt atractius per als infants, ja que contenen il·lustracions interactives, també trobem l’opció de llegir nosaltres mateixos el conte o que ho faci l’aplicació directament.

Trobarem l’aplicació a google play a través del dispositiu mòbil o ipad totalment gratuïta.

Aquí deixem un video de demostració de l'aplicació



LA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA


Com podem millorar la nostra alimentació? Mitjançant la piràmide alimentària podem seguir una dieta saludable, ja que ens diu quins son els aliments més recomanats per al nostre organisme i els que ho són menys, així com les quantitats necessàries de cada un.
 No hi ha cap aliment que ens aporti tots els nutrients necessaris, per això, es convenient menjar de tot, i sobretot beure molta aigua, ja que ajuda al cos a hidratar-se.



Els aliments de més a menys recomanables segons la piràmide alimentària:

  • Feculents, contenen les patates, cereals i llegums. Aquets aliments són rics en hidrats de carboni.
  • Verdures i hortalisses, són aliments rics en sals minerals i vitamines. Aquestes són molt bones per al cos, per això cal acostumar als nens a que en mengin.
  • Fruita, és rica en sals minerals i vitamines. Igual que les verdures i hortalisses, als infants els costa menjar fruita, per això podem utilitzar diverses tècniques per a que mengin fruita, com podria ser donar fruita per berenar amb galetes...
  • La carn, els ous i el peix, són aliments rics en proteïnes, convé que es mengi dos aliments diaris sempre alternant.
  • La llet i derivats, són rics en proteïnes, greixos i sals minerals. Per això s'han de prendre diàriament dos o tres gots de llet o l'equivalent en iogurts i formatge.
  • Olis, fruita seca (greixos), són necessaris, però no se'n pot abusar, perquè poden provocar problemes de salut prendre amb moderació.
  • Dolços i llaminadures, són dolents per al nostre cos, per tant s’ha de tenir molta cura amb el seu consum. 

El ciberassatjament

 En l'entrada d'avui us parlarem sobre el ciberassatjament un fenomen que cada vegada es dóna més en la societat actual i el qual cal solucionar i evitar si es pot. Per començar cal saber que és el ciberassetjament (també anomenat cyberbullying per la seva traducció a l'anglès).
 És l'ús d'informació electrònica i mitjans de comunicació tals com correu electrònic, xarxes socials, blocs, missatgeria instantània, missatges de text, telèfons mòbils, i websites difamatoris per assetjar a un individu o grup, mitjançant atacs personals o altres mitjans, cal dir que és voluntariós i implica un dany recurrent i repetitiu infligit a través del mitjà del text electrònic.


Com podem detectar un cas de ciberassatjament?
cal que els pares tinguin un control sobre les pagines web que freqüenten els seus fills per tal d'evitar possibles situacions de ciberassatjament i siguin conscients de la perillositat que corre per la xarxa. 
En cas de que sospitem d'un cas de ciberassatjament podríem consultar els següents indicis entre d'altres:


- Canvis en el comportament del nen. Canvis d'humor.
· Tristesa, plors o irritabilitat.
· Malsons, canvis en el somni i / o en la gana.
· Dolors somàtics, mals de cap, d'estómac, vòmits.
- no vol sortir, ni es relaciona amb els seus companys
- Vol anar acompanyat a l'entrada i sortida de l'escola

En cas de que ens trobem en una situació de ciberassatjament cal que el nen/a denuncii l'assatjament que pateix als pares o als professors per tal de que es pugui actuar com més ràpid millor, hem de mantenir la calma i sobretot no respondre a les amenaces o missatges de l'agressor que posteriorment ens poden servir de probes.
Hem de denunciar a la policia per tal de que ràpidament es posin a investigar el cas, trobar a l'agresor i ajudar al nen/a a superar aquesta situació amb l'ajuda de professionals com poden ser psicòlegs, psiquiatres,etc i el suport de la família.




dijous, 17 de gener del 2013

S'ha obligar el nen a menjar tot el que hi ha al plat?

Menja-te'l tot o no deixis res al plat són algunes de les frases amb què motivem als nostres fills a menjar. Però, s'ha d'obligar al nen a menjar tot el que hi ha al plat? La psicòloga Silvia Àlaba ens explica quina quantitat de menjar han d'ingerir els nens segons la seva edat perquè no mengin de més ni de menys.





dissabte, 12 de gener del 2013

Objecte d'aprenentatge

Hola a tots!
Ahir vam presentar el nostre objecte d'aprenentage a classe: Es tracta d'un vídeo fet amb el Movie Maket per tal d'ensenyar les vocals a infants d'entre 4 i 5 anys.
A mesura que  les imatges que contenen la primera lletra amb una vocal van passant, els infants aniran dient-les en veu altra. D'aquesta manera, hi haurà una interacció plena dels infants amb els noves tecnologies.

Els OBJECTIUS principals que hem volgut treballar són:

- Introduir les vocals als infants
- Fomentar les noves tecnologies en edats primerenques
- Relacionar i reconèixer el sol de les vocals amb les imatges que contenen.
- Repassar les vocals apreses anteriorment amb l'ajuda d'una cançó


Aquí us deixem la cançó que treballaríem amb els més petits i la nostra foto d'acomiadament!