dilluns, 11 de febrer del 2013

En aquest apartat explicarem la pissara digital i la seva utilització:

La Pissarra Interactiva, també denominada Pissarra Digital consisteix en un ordinador connectat a un video-projector, que mostra el senyal d'aquest ordinador sobre una superfície llisa i rígida, sensible al tacte o no, des de la qual es pot controlar l'ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu electrònic i exportar-les a diversos formats.
La principal funció de la pissarra és, doncs, controlar l'ordinador mitjançant aquesta superfície amb un bolígraf, el dit -en alguns casos- o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractés. És el que ofereix interactivitat amb la imatge i el que ho diferencia d'una pissarra digital normal (ordinador + projector).


Avantatges d'utilització de cada tipus de Pissarra Interactiva

  • La PDI: té l'avantatge que s'escriu directament sobre la pròpia pissarra, de la mateixa forma que es fa sobre qualsevol pissarra convencional, la qual cosa la fa especialment senzilla d'utilitzar per un professor des del primer minut.
  • La PDIP: té l'avantatge que es pot traslladar a qualsevol lloc, amb el que, sense necessitat de video-projector, un professor pot preparar els exercicis interactius en el seu despatx o a la seva casa i després utilitzar-los en classe, així com realitzar classes a distància, en temps real, a través d'Internet, sense necessitat de vídeo-projector. Un altre avantatge és per a persones amb dificultats motrius, atès que poden controlar qualsevol aplicació d'ordinador i fer les anotacions des del seu propi seient.

Gràcies per la vostra atenció i espero que us sigui d'utilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada