dimarts, 5 de febrer del 2013

El ciberassatjament

 En l'entrada d'avui us parlarem sobre el ciberassatjament un fenomen que cada vegada es dóna més en la societat actual i el qual cal solucionar i evitar si es pot. Per començar cal saber que és el ciberassetjament (també anomenat cyberbullying per la seva traducció a l'anglès).
 És l'ús d'informació electrònica i mitjans de comunicació tals com correu electrònic, xarxes socials, blocs, missatgeria instantània, missatges de text, telèfons mòbils, i websites difamatoris per assetjar a un individu o grup, mitjançant atacs personals o altres mitjans, cal dir que és voluntariós i implica un dany recurrent i repetitiu infligit a través del mitjà del text electrònic.


Com podem detectar un cas de ciberassatjament?
cal que els pares tinguin un control sobre les pagines web que freqüenten els seus fills per tal d'evitar possibles situacions de ciberassatjament i siguin conscients de la perillositat que corre per la xarxa. 
En cas de que sospitem d'un cas de ciberassatjament podríem consultar els següents indicis entre d'altres:


- Canvis en el comportament del nen. Canvis d'humor.
· Tristesa, plors o irritabilitat.
· Malsons, canvis en el somni i / o en la gana.
· Dolors somàtics, mals de cap, d'estómac, vòmits.
- no vol sortir, ni es relaciona amb els seus companys
- Vol anar acompanyat a l'entrada i sortida de l'escola

En cas de que ens trobem en una situació de ciberassatjament cal que el nen/a denuncii l'assatjament que pateix als pares o als professors per tal de que es pugui actuar com més ràpid millor, hem de mantenir la calma i sobretot no respondre a les amenaces o missatges de l'agressor que posteriorment ens poden servir de probes.
Hem de denunciar a la policia per tal de que ràpidament es posin a investigar el cas, trobar a l'agresor i ajudar al nen/a a superar aquesta situació amb l'ajuda de professionals com poden ser psicòlegs, psiquiatres,etc i el suport de la família.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada